93528 – Stijn

Stijn en zijn broertje Sjoerd zijn ons “showsetje” lammeren. Zo’n geweldig mooi stel hadden we nooit. Ze zijn een beetje bont getekend en met hun frivole Wallische manen (van vader Bert meegekregen) zien ze er geweldig uit. We hebben ze laten castreren zodat ze zonder gevaar bij de ooien kunnen blijven lopen. Waarschijnlijk verhuizen ze over een tijdje naar een kinderboerderij zodat veel mensen van ze kunnen genieten. Stijn is de kleinste van de twee en heeft een wat fijnere vacht.

Beschrijving vacht

Deze vacht is niet machinaal geschoren maar geknipt. Dat betekent dat er geen “dubbelscheer” in de vacht zit (kleine korte stukjes). Na het scheren zijn evt vuile stukken verwijderd, evenals stro en hooi. De vacht is niet gewassen en is geschoond zoals je hem op de rechter foto’s ziet.

De fijne zachte wol van Stijn kan worden gevilt of, als je hem kamt, gesponnen. Er kan iets hooi in zitten.

De vacht weegt 1,525 kilo en er zit een zakje bij met 190 gram buikwol apart, die is korter en wat vuiler, maar hebben we er voor de liefhebber als bonus bij gestopt.

De vezellengte is zo’n 18 cm, er kunnen langere lokken tussen zitten.

€ xx,- (incl. 9% BTW)

Spinnen

Deze vacht is geschikt om te spinnen

Vilten

Deze vacht is geschikt om te vilten

Je kunt deze vacht kopen door een mail te sturen met vermelding van vachtnummer en -naam. Ik probeer zo snel mogelijk “Gereserveerd” te vermelden bij de vachten waarover gemaild is, maar het kan toch zijn dat iemand je voor was. Ik laat dat altijd even weten, zodat je de kans krijgt om een andere vacht uit te zoeken.

Reserveren vacht "93528 - Stijn"

Ophalen/verzenden

6 + 5 =