Activiteiten

Regiodagen Viltcontactgroep
Op woensdag 6 september en woensdag 20 september houdt de Viltcontactgroep de regiodag in de Wolschuur. Er wordt op beide dagen een sjaal gevilt van merinowol en margilan zijde.

Dag van de Wol
Op 7 oktober staat de Wolschuur met een kraam op de Dag van de Wol in Boxtel. Kom voor ruwe vachten en mooi vilt even bij ons kijken!

Ik was heel blij met de workshop.
Wat een vakvrouw is Irina en wat een prachtige materialen!
Maar wat een werk, die krullen uitzoeken, diep respect voor jullie!
De cursus is het geld zeker waard!

Karin

Terugblik: Workshop vilten met krullen

zaterdag 10 juni 2023

Irina Kromhout van der Meer leerde ons haar techniek om met losse krullen een kraag te vilten. Het effect is dat van een gevilte vacht, maar doordat krul voor krul gewerkt wordt blijven de krullen heel mooi los van elkaar. Met deze techniek kan je vanalles maken: een woonkussen, onderdeel voor een tas en een kraag. Het was een volle dag en er is hard gewerkt. Door Irina’s gedegen voorbereiding en duidelijke uitleg lukte het iedereen om met een voltooide kraag naar huis te gaan of deze thuis af te maken. Voor ons was het spannend om de foto’s van de resultaten te zien binnendruppelen, maar oh wat waren ze mooi!

Bij voldoende belangstelling kunnen we deze workshop nog eens inplannen. Heb je interesse, geef je naam, telefoonnummer en emailadres dan even door, dan nemen we contact op om een datum te prikken in overleg. Je kunt de info over de workshop nalezen op de pagina Workshop vilten met losse krullen.

Ons Workshopaanbod

Momenteel zijn er geen vaste data gepland, maar we hebben een aantal workshops die we bij voldoende belangstelling inplannen. Kijk hieronder naar de mogelijkheden. Je kunt individueel opgeven maar je kunt natuurlijk ook zelf een groep leuke mensen bij elkaar zoeken. Het minimum aantal deelnemers om een workshop in te plannen is 6, tenzij anders vermeld. Andere wensen? Vragen? Interesse? Stuur ons een mailtje met je naam, telefoonnummer en emailadres en ik neem contact met je op.

Cat cave vilten

Met handgekaarde wol van onze eigen schapen vilt je een comfortabele cat cave voor je kat. Deze workshop duurt een dag (10:00-16:00) en kost € 100,-

 Huissokken vilten


Met merinowol en zijde vilt je zachte warme huissokken die dun en soepel zijn. Deze workshop duurt een dag (10:00-16:00) en kost € 95,- Enige viltervaring is handig voor deze cursus.

 

Krullenkraag vilten

Met zorgvuldig geselecteerde krullen van longwool schapen vilt je een luxe bontkraag onder leiding van Irina Kromhout van der Meer. Deze workshop duurt een dag (10:00-16:00) en kost € 130,-

Even proeven…

Heb je nog nooit gevilt? We gaan een placemat of onderzetters maken van onze eigen wol. Je krijgt een korte uitleg over wol en het viltproces en gaat dan zelf proberen hoe het werkt. Deze workshop duurt een dagdeel en kost 50 euro per persoon.

We zijn druk met het voorbereiden van meer workshops die hier gaan plaatsvinden. Binnenkort verschijnen hier de data. 

Vacht- en natvilten

Een mooie schapenvacht voor op de bank vilten? Een warm paar sloffen? Een vogelhuisje… Ga aan de slag met wol, water en zeep!

Naaldvilten

Met de naaldvilttechniek kan je alles maken wat je maar wilt. Er komt geen water en zeep te pas bij deze vilttechniek. 

Ecoprinten

Met bladeren en bloemen uit de tuin of de uiterwaarden kan je geweldige prints maken op stof of papier.

Pantaardige verf en pigmenten

Met de planten die hier groeien kan je stof of wol verven, je kunt er ook pigment uit winnen. Met de wede die hier groeit kan je zelfs prachtig blauw verven.