Longwool Sherino Vachten

Op deze pagina vind je alle vachten van onze eigen longwool sherino’s en wensleydales. De Sherino Longwools zijn speciaal gefokt voor de mooie lange glanzende krullenvacht die zacht en fijn is en heel geschikt om mee te spinnen en vilten. Hiervoor zijn Shetland, Merino, Wensleydale en Gotland ingekruisd. Veel van deze schapen zijn er niet, dus met deze vachten heb je iets unieks in handen!

De vachten zijn ontdaan van vieze delen en bevatten geen hooi of stro, tenzij dat bij de vacht is vermeld. Als je interesse hebt in een vacht kan je me een mailtje sturen met vermelding van het nummer van de vacht. Je kunt de vacht hier op de boerderij in Echteld ophalen of ik kan hem verzenden; dan komen er verzend- en verpakkingskosten bij het vermelde bedrag. De vermelde bedragen zijn incl. 9% BTW. Wil je zien wat ik zoal in het assortiment heb? Vachten van andere rassen vind je op de pagina vachten.

SH-01 Sherino lamsvacht wit.

Spinvacht wit/zilvergrijs. Mooie fijne glanzende vacht.
Gewicht 2,7 kg. €43,60 (inc 9% BTW)

SH-22 Sherino-Wensleydale “Aafje”.

Viltvacht, licht vervilt. Aafje is dochter van een bijna zuivere wensleydale en dat zie je aan haar vacht. Delen zijn te spinnen.
Gewicht 4,5 kg. € 49,05 (inc 9% BTW)

SH-25 Wensleydale x Leicester “Eitje”.

Een mooie witte Wensleydale vacht van Eitje. Gewicht 3,5 kg. € 54,50 (inc 9% BTW)

 

SH-30 Shetland “Air”.

Tussen onze Sherinoschapen loopt 1 kleine gecastreerde shetlandram Air. Omdat hij mooi en leuk is. Zijn vacht is heel lichtgrijs. Er zit iets hooi in de nek. Mooi zacht om te spinnen.
Gewicht 2 kg. € 32,70 (inc 9% BTW)

 

 

SH-31 Sherino “Olivier”, Fawn.

De meeste Sherino’s zijn zwart of grijs in een lichter of donkerder tint. Wat wilden we graag eens een bruine! Het is maar een keer gelukt, jammergenoeg werd het geen ooi maar een ram. Ollie is dus een unicum: een licht fawn sherino met hele mooie kleur en glans. Zijn vacht is heel groot en heel zacht met een mooie fijne vezel.
Gewicht 3,1 kg. € 65,40 (inc 9%BTW)

GERESERVEERD

voor Sabine

 

Kijk ook even naar onze andere vachten >>