Workshop vilten met krullen

Met losse krullen uit prachtige longwool vachten leer je onder leiding van Irina Kromhout van der Meer hoe je met losse krullen een “vachtje” kunt vilten. Voordeel van deze techniek boven het vachtvilten met een hele vacht is dat de krullen mooi gelijkmatig verdeeld zijn en los van elkaar blijven en je kunt heel precies een bepaalde vorm maken zoals een woonkussen of een bontkraag. Wij maken om deze techniek te leren een mooie bontkraag.

Om te zorgen dat je meteen met vilten kunt beginnen hebben wij alvast krullen geselecteerd en voorbereid. We vertellen uiteraard wel hoe je dit ook zelf kunt doen maar zien ook graag dat je met een voltooid werkstuk naar huis gaat: het voorbereiden van de krullen is een flink karwei. Enige viltervaring is handig maar hoeft niet perse.

Inbegrepen zijn de materialen, koffie of thee met iets lekkers en natuurlijk de mogelijkheid om de leveranciers van onze eigen krullen in levende lijve te ontmoeten: de Sherinoschapen! Het enige wat je zelf hoeft mee te nemen is je lunch, verder is alles wat je voor de cursus nodig hebt op locatie aanwezig.

krullenkraag sherino

Om een krullenkraag te kunnen vilten moeten de krullen vooraf allemaal voorzichtig worden gewassen en gedroogd en gesorteerd op grootte. Alleen de mooiste krullen worden gebruikt, dat is maar een klein deel van een vacht. Je werkt dus met heel bijzonder materiaal! Omdat het veel werk is de krullen voor te bereiden hebben wij dit deel al gedaan en kan je uit de door ons uitgesorteerde en geprepareerde setjes kiezen met welke jij graag wilt gaan vilten. Er zijn krullen van Wensleydale, Gotland, Finull, Leicester en natuurlijk van onze eigen Sherino Longwools (we hebben ook sherino vachten te koop). Een paar voorbeelden zie je op de foto’s hieronder. Je gebruikt zo’n 300 gram krullen voor je kraag.

krullenkraag gotland

De tijd

Bij voldoende belangstelling prikken we een datum voor een volgende workshop. De workshop is van 10:00 tot 16:00. Parkeren is gratis op eigen terrein.

De locatie

De Wolschuur ligt iets buiten Echteld en is goed bereikbaar (afslag nr 34 Echteld vanaf de A15).

Kosten

De workshop kost € 130,- Bij opgave krijg je een mailtje met betaalgegevens.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar Dorothee van De Wolschuur.